Blog

drogen koude productieruimte

LBK lage temperatuur

het BOVEMA luchtbehandelingssysteem met defrost functie, redundantie en uitgekiende luchtverdeling is een geavanceerd systeem ontworpen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie en het drogen van (koude) productieruimtes tijdens productie en na een reinigingscyclus. Dit systeem speelt een cruciale rol in het handhaven van optimale luchtkwaliteit en temperatuur, wat essentieel is voor zowel de voedselveiligheid als de efficiëntie van productieprocessen.

Kenmerken van de BOVEMA luchtbehandelingskast:

 1. Defrost Functie:
  • Automatische Ontdooiing: De defrost functie zorgt ervoor dat een bevroren koelerblok automatisch ontdooid wordt, waardoor de luchtstroom en efficiëntie van het systeem behouden blijven.
  • Voorkoming van IJsvorming: Door ijsvorming op verdampers en andere componenten te voorkomen, garandeert de defrost functie een consistente en betrouwbare werking, zelfs bij lage temperaturen.
 2. Redundantie:
  • Betrouwbaarheid en Continuïteit: De redundantie in de luchtbehandelingskast betekent dat er back-up systemen aanwezig zijn die automatisch in werking treden bij een storing. Dit is cruciaal voor de productie in de voedingsmiddelenindustrie, waar stilstand kostbaar kan zijn.

Toepassingen:

 • Voedingsmiddelenindustrie: In deze sector is het van vitaal belang om een gecontroleerde omgeving te handhaven om de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen te waarborgen. De BOVEMA luchtbehandelingskast helpt bij het reguleren van temperatuur en luchtvochtigheid, wat bederf en contaminatie voorkomt. Condensatie tegen plafonds en of wanden dient voorkomen te worden.
 • Drogen van Productieruimtes: Voor het drogen van productieruimtes is een constante en efficiënte luchtstroom nodig. De BOVEMA luchtbehandelingskast zorgt voor een effectieve luchtcirculatie en vochtregeling, waardoor productieruimtes snel en gelijkmatig drogen.

Voordelen:

 • Verbeterde Hygiëne: Door een constante luchtkwaliteit te handhaven, worden de groei van schimmels en bacteriën voorkomen, wat bijdraagt aan een hygiënische productieomgeving.
 • Energie-efficiëntie: De geavanceerde functies van de luchtbehandelingskast door toepassing van EC-ventilatoren zorgen voor een efficiënte werking, wat leidt tot energiebesparingen en lagere operationele kosten.
 • Duurzaamheid: De robuuste Aluminium constructie en hoogwaardige componenten van de BOVEMA luchtbehandelingskast garanderen een lange levensduur en betrouwbare prestaties.

Kortom, de BOVEMA luchtbehandelingskast met defrost functie en redundantie biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing voor de uitdagende eisen van de voedingsmiddelenindustrie en het drogen van productieruimtes. Met zijn geavanceerde technologieën zorgt het systeem voor een optimale omgeving die de productiviteit verhoogt en de veiligheid van producten waarborgt.

 

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen