Diensten

Natuurlijke ventilatie

7 Natuurlijke ventilatie 1

Natuurlijke ventilatie wordt al sinds jaar en dag gebruikt om ruimtes en gebouwen te ventileren. Natuurlijke ventilatie is dan ook niet voor niets een voor de hand liggende manier om uw bedrijfshal, fabriek of ander bedrijfspand te ventileren.

Hoe werkt natuurlijke ventilatie?

Natuurlijke ventilatie heeft alles te maken met het natuurkundige principe dat warme lucht lichter is dan koude lucht. Doordat de warme lucht lichter is, stijgt het op. Dit wordt thermische werking genoemd. Door gebruik te maken van de thermische werking en/of overdruk in een gebouw is het mogelijk om grote hoeveelheden warme lucht of rook af te voeren zonder dat dit energie kost.

De natuurlijke ventilatoren van Bovema zijn ontworpen met een grote, vrije aerodynamische opening en zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Hierdoor kunnen de natuurlijke ventilatoren in bijna elk gebouw ingezet worden om het klimaat te beheersen.

Bovema kan uw bedrijf ook voorzien van regeninslagvrije units. De regeninslagvrije units zorgen er voor dat het ventilatieproces niet wordt beïnvloed tijdens neerslag. Ook bij regenachtig weer wordt uw fabriek, bedrijfshal of ander gebouw goed geventileerd.

De voordelen van natuurlijke ventilatie

Gebruik maken van natuurlijke ventilatie in de ruimtes en gebouwen van uw bedrijf heeft veel voordelen. Waarom is natuurlijke ventilatie zo interessant en wat biedt het?

  • Natuurlijke ventilatie vergt geen energieverbruik. Het is volledig energievrij;
  • De natuurlijke ventilatoren zijn nagenoeg onderhoudsvrij;
  • Natuurlijke ventilatie is ongevoelig voor storingen. Uw ruimtes worden altijd geventileerd;
  • Bij natuurlijke ventilatie wordt geen geluid geproduceerd.

Natuurlijke ventilatie & duurzame bedrijfsvoering

Natuurlijke ventilatie is een energievrije ventilatiewijze. Dit komt doordat de verplaatsing van de warme lucht van nature plaatsvindt. Doordat er bij natuurlijke ventilatie geen energie verbruikt wordt, past deze vorm van ventileren uitstekend binnen een duurzame bedrijfsvoering.

Productiehallen, bouwmarkten, atriums, veiling- en verkoophallen en opslaghallen zijn slechts enkele voorbeelden van gebouwen die gebaad zijn bij natuurlijke ventilatie.

Natuurlijke ventilatie door Bovema

Wilt u meer informatie over natuurlijke ventilatie voor uw organisatie? Of bent u benieuwd hoe Bovema uw organisatie kan ondersteunen met klimaatoplossingen? Neem direct contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen