Daklicht referentie projecten

Oplossing voor klimaat én RWA bij INIT Amsterdam

init amsterdam 1

Probleemstelling

Bij project INIT had men in eerste instantie een probleem met de werking van de 712 ventilatie ramen.

De aansturing van de 24 Volt motoren functioneerde niet. Ter plekke hebben wij vastgesteld dat het leidingtraject niet goed was gedimensioneerd en er waren problemen met de ophanging van de motoren. Er moest een nieuw RWA -systeem worden aangelegd volgens NEN-EN-12101-2 en diverse rookschermen volgens NEN-EN-12101-1. 

Oplossing

Er zijn 78 stuks NKVT-lamellenventilatoren gemonteerd in 6 compartimenten. Bij de overige ventilatieramen zijn de motoren uitgebouwd en zijn de ramen vergrendeld.

Om de 6 compartimenten te creëren zijn er in totaal 7 rookschermen bij geplaatst. Het INIT gebouw is uitgevoerd met klimaatgevel dit houdt in dat het gebouw een buitengevel heeft met een tussen schacht en een binnen gevel. 

De schacht bij het INIT is uitgevoerd met verticale lamellen voor zonwering en aan de onderzijde zijn 184 lamellen ventilatoren voorzien en op het dak 174 kleppenventilatoren. Dit betrof elektrisch aangestuurd ventilatie eenheden en ook dit systeem werkte niet naar behoren. Door dit systeem om te bouwen naar pneumatische bediening is er weer sprake van een werkende en betrouwbare installatie. 

De 400 meter lange klimaatgevel is ook aangesloten op het gebouwbeheersysteem en zorgt hiermee voor een goed binnenklimaat 

In de zomer was er in het verleden sprake van warmte-overlast ten gevolge van het niet werken van de ventilatie eenheden. Bovema Daklicht heeft een deel van NKVT’s zijn aangesloten op het gebouwbeheersysteem om op die manier warmte-overlast te voorkomen. 

Een project als het INIT-gebouw is Bovema Daklicht B.V. op het lijf geschreven. Met de gunning van project INIT-gebouw Amsterdam heeft Bovema Daklicht B.V. een bijzonder project onderhanden gehad waarin al haar disciplines aan bod komen. Zo heeft Bovema Daklicht de huidige Rook- en Warmte Afvoerinstallatie (RWA) aangepast, is de aanwezige tweehuid gevelventilatie weer geheel werkend gemaakt en ook de immense glasdaken zijn/worden gerenoveerd.  

Een klus waarbij Bovema Daklicht haar expertise kan laten zien. Bovema is ook uw partner als het gaat om nieuwbouw of renovatie op het gebied van brandveiligheid, glasconstructies, klimaat en (comfort)ventilatie.  

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen