RWA Rook- en warmteafvoer

Palace Promenade

rwa-palace-promenade

Aan de promenade in Scheveningen staat het Palace Promenade, een winkelcentrum dat momenteel gerenoveerd wordt. Naast de bouwkundige aanpassingen moest er ook gekeken worden naar het Rook- en Warmteafvoer systeem. Dit systeem sloot niet meer goed aan bij de huidige eisen en regelgeving. Na een grondige analyse en in samenwerking met de adviseur is besloten om een nieuw plan te maken voor het RWA-systeem een en ander conform de laatste ontwikkelingen en eisen van de brandweer en gemeente.

Door de verschillende ingangen moet er rekening worden gehouden met wind uit verschillende windrichtingen. Bij brand en rookproductie dient de rook niet terug het gebouw in geblazen te worden en dient er rekening gehouden worden met verschillende brand- en windscenario's.

Om dit goed te controleren is gekozen voor verschillende brand en rook compartimenten die elk zijn eigen specifieke RWA-systeem heeft. In het ene geval is dit een mechanische brandgasventilator van 100.000 m3/h en anderzijds zijn dat natuurlijke lamellenventilatoren, de zogenaamde rookluiken. Al deze ruimten worden middels een centrale schakel- en bedieningskast en de benodigde rook- en brandmelders gemonitord.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen