Referentie projecten

Lasdampventilatie DDVS

89. lasdampventilatie

Industriële verdringingsventilatie bij DDVS

Dutch Defense Vehicle Systems (DDVS) te Helmond is een dochteronderneming van de Europese marktleider in militaire
voertuigsystemen Krauss-Maffei Wegmann. Bij DDVS wordt onder andere het ‘wonder’ van Helmond de "Fennek" geproduceerd. Dit  erkenningsvoertuig rijdt rond in Afghanistan.

NIEUWBOUW

Naast de productie van de Fennek heeft DDVS nog diverse andere projecten in opdracht, o.a. de fabricage van de Boxer. Speciaal voor dit militaire voertuig heeft DDVS op haar terrein in 2008 een uiterst moderne produktiehal met een vloeroppervlakte van 5.000 m2 gerealiseerd. In de hal worden de casco’s van de Boxer gelast. Bovema heeft als leverancier van industriële klimaatbeheersing de  iervoor benodigde ventilatie installaties geleverd.

TOPKWALITEIT

Net als bij de produkten van DDVS is ook bij de luchtbehandeling voor topkwaliteit gekozen. Hierbij was er niet alleen aandacht voor het optimale binnenklimaat en maximale energiebesparing, maar ook missies naar de buitenlucht worden voorkomen. Het vraagstelling was dan ook duidelijk: voorzie een energiezuinige installatie welke voldoet aan alle wetgeving op het gebied van arbo en milieu.

CENTRAAL

Inpandig is een centrale luchtbehandelingsinstallatie geplaatst, waardoor onderhoud vereenvoudigd wordt. Een uitgebreid  analensysteem (totale lengte ca. 600 strekkende meter) zorgt voor de verdeling van de luchtaanvoer en luchtafvoer zonder dat er enige hinder is van deze kanalen.

VENTILATIE RENDEMENT

Door toepassing van tochtvrije verdringingsventilatie wordt op de meest efficiente wijze geventileerd met het hoogst haalbare 
ventilatierendement. Hierdoor is beduidend minder ventilatie benodigd dan bij welk ander systeem dan ook. De reductie in
benodigde ventilatielucht kan wel oplopen tot 50%. Ook omdat het lasproces bijzonder kritisch is en het pantserstaal op een 
minimale temperatuur gehouden moet worden is de verdringingsventilatie een perfecte oplossing.

MILIEU

De afgevoerde ruimtelucht wordt continue gefilterd met een centraal hoogwaardig zelfreinigend filtersysteem.

NOG MEER ENERGIE BESPARING

Behalve de energiezuinige verdringingsventilatie wordt er met behulp van diverse MAC-waarde sensoren naar behoefte geventileerd. Daarnaast is er een warmtewiel geinstalleerd dat er voor zorgt dat ook het laatste beetje kostbare warmte niet verloren gaat. Natuurlijk zijn alle ventilatoren frequentiegeregeld.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen